00302821059855 iekchanion@sch.gr
Ώρες κοινού 16:00-19:00

5 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Βασίλη Διγαλάκη και τον Δήμαρχο Χανίων κύριο Παναγιώτη Σημανδηράκη για την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο σχολικό μας συγκρότημα το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την θέληση τους να αναδείξουν το σχολικό περιβάλλον του Πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου στο οποίο σήμερα δραστηριοποιούνται μαζί με το ΔΙΕΚ Χανίων, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΕΕΕΚ Ακρωτηρίου, το ΕΚ Ακρωτηρίου, το ΕΚΦΕ Χανίων, το Εσπερινό Λύκειο και πολλά Αθλητικά Σωματεία του Δήμου μας.
Στην αυτοψία που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου παραβρέθηκαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας όλοι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, εκπαιδευτικοί, και στελέχη του γραφείου του υφυπουργού. Ο Δήμαρχος έδειξε ειδικό ενδιαφέρον όχι απλά για την συντήρηση του εκτενούς συγκροτήματος, αλλά για τη συνολική του αναβάθμιση. Όσον αφορά σε εργαστηριακούς και πληροφοριακούς εξοπλισμούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και των τεχνικών ειδικοτήτων που καλύπτει το συγκρότημα, αναφέρθηκε ότι αυτοί θα πρέπει άμεσα να λάβουν θέση στις προτάσεις για το τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Αναφορικά με τις κτηριακές υποδομές συζητήθηκε ότι το σύνολο του συγκροτήματος θα πρέπει να αναμορφωθεί με την προσθήκη παθητικών και ενεργητικών συστημάτων βιοκλιματισμού που περιλαμβάνουν τη θερμομόνωση, την υγρομόνωση την αλλαγή των κουφωμάτων, την λειτουργία αντλιών θερμότητας, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα. Ακόμα συζητήθηκε η ανάδειξη των αθλητικών χώρων του συγκροτήματος και η απόδοση τους στην σχολική κοινότητα και την πόλη με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας οι οποίοι ήταν παρόντες δήλωσαν ότι το πρώτο βήμα για την ένταξη των σχεδίων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που είναι η επικαιροποίηση της οικοδομικής άδειας του σχολικού συγκροτήματος είναι ήδη σε εξέλιξη. Και συζητήθηκε η πιθανότητα το σύνολο της μελέτης που θα απαιτηθεί, να πραγματοποιηθεί εντός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μια εναλλακτική πιο άμεση σε χρόνο και ουσία.
Θέλουμε σαν διεύθυνση να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά κάθε έναν από όσους παρευρέθηκαν στην πολύ σημαντική συνάντηση. Η παρουσία τους δείχνει σε εμάς ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και ο Δήμος Χανίων θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την ειδική εκπαίδευση, την εκπαίδευση ενηλίκων και τον αθλητισμό και βρίσκονται δίπλα στη σχολική μας κοινότητα και τους στόχους που έχουμε θέσει.
Ακόμα να ευχαριστήσουμε όσους δεν ήταν εκεί το πρωί του Σαββάτου, αλλά είναι καθημερινά πλάι μας, τα συνεργεία του Δήμου Χανίων από όλες τις υπηρεσίες, Πρασίνου, Τεχνικών Έργων και Ηλεκτροφωτισμού που δούλεψαν ανελλιπώς κάθε μέρα του Καλοκαιριού και μέσα στο δεκαπενταύγουστο για να παραδώσουν το σχολείο έτοιμο για τους μαθητές και τους σπουδαστές μας. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όσους τώρα ανέλαβαν νέες θέσεις ευθύνης και σε όσους παραμένουν δίπλα μας, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και να δηλώσουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε στις προσπάθειες τους με όποιον τρόπο μας ζητηθεί προκειμένου να ολοκληρώσουν το όραμα τους για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ.
Η διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ
Ευαγγελία Κακλιδάκη


ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ/ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ


Για λόγους αποσυμφόρησης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας αλλά κυρίως για την καλυτερη εξυπηρέτηση του κοινού, παρακαλούμε τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Χανίων να επικοινωνούν ηλεκτρονικά μόνο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

Στοχεύουμε Πρώτα στην Ποιότητα

Κρατικό Δίπλωμα Επιπέδου 5 από τον ΕΟΠΠΕΠ αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

- ΠΔ 231 / 29-7-98

Δυνατότητα Κατάταξης σε ΑΕΙ

- Νομος 4763 / 2020

Δωρεάν Φοίτηση σε 123 ειδικότητες

- ΥΑ 5954 / 23-6-2014

Αιτήσεις επιλογής και μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού

- Νομος 4777 / 2021

Δυνατότητα συμμετοχής σε Προγράμματα Erasmus+

- Διαπιστευση Erasmus+ για το ΔΙΕΚ Χανιων εως το 2028 / ΙΚΥ

Συμμετοχή σε αμοιβόμενα Προγράμματα Μαθητείας

- ΥΑ Κ1 / 54877 / 11-4-2017

Άριστοι επαγγελματίες εισηγητές μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης

- Νομος 4692 / 12-6-2020

Σύνδεση με την αγορά εργασίας μέσω οργάνωσης Ημερών Καριέρας και του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας

- Νομος 4763 / 2020

Δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις για λήψη Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος

- ΥΑ 5954 / 23-6-2014

Επίδομα Τουριστικής Εκπαίδευσης 10% στους διπλωματούχους εργαζόμενους στον Τουριστικό Τομέα

- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. ΠΚ 1/ 12-2019

Ερωτησεις και απαντησεις σχετικα με τις εγγραφες και τη φοιτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ. Χανιων

Στατιστικα 2021

Έτη Λειτουργίας
28
Ειδικότητες
14
Τμήματα
20
Εκπαιδευτές
71
Καταρτιζόμενοι
340
Απόφοιτοι
2.634
Πρώην καταρτιζόμενοι
4.900
Έκταση [τμ]
41.000

Συνεργατες