00302821059855 iekchanion@sch.gr
Ώρες κοινού 10:30 πμ - 12:30μμ (θερινή λειτουργία)

5 Φεβρουαρίου 2021

Ψηφιακή Επίσκεψη του Ηλία Μαμαλάκη στο ΔΙΕΚ Χανίων

  Ο κύριοςΗλίας Μαμαλάκης, διάσημος τηλεοπτικός Γαστρονόμος της ελληνικής τηλεόρασης, είχε την καλοσύνη και την διάθεση, να παραβρεθεί μαζί μας, καλεσμένος του Chef Καθηγητή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της σχολής μας κύριο Ιωσήφ Πετρώφ,  την Παρασκευή 18/12/2020, για ένα διαδικτυακό μάθημα μέσω WebEx .  Στο μάθημα συμμετείχαν περίπου 180 σπουδαστές από τα δύο τμήματα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef»  Γ΄ εξαμήνου, τα δύο τμήματα «Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής» Α’ εξαμήνου, τα τέσσερα τμήματα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» Α’ και Γ’ εξαμήνου, καθώς και το τμήμα «Στέλεχος Διατροφής Διαιτολογίας» Α’ εξάμηνου.  

 Ο κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, μας ταξίδεψε για δυο περίπου ώρες, μέσα από τα ταξίδια του, τις εμπειρίες του, και τις γνώσεις του, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους σπουδαστές μας.  Μάλιστα αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα  του τόπου μας, ότι είναι σήμερα η πιο δυνατή περιφέρεια της Ελλάδας, στην παράδοση της κουζίνας της. Μιλήσαμε για τα τοπικά προϊόντα και την αξιοποίηση τους, ενώ επίσης παρότρυνε τους σπουδαστές να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Στο τέλος της συζήτησης μας, υποσχέθηκε ότι στο μέλλον, θα έρθει να μας επισκεφτεί κι από κοντά, και υποσχέθηκε  να μας δωρίσει κάποια από τα βιβλία του για να μπορούν οι σπουδαστεές της σχολής μας, να εμπλουτίσουν κι άλλο τις γνώσεις τους.  

Το γαστρονομικό ταξίδι, με τον κύριο Ηλία , ήταν πραγματικά διαφορετικό κι επικράτησε ένας μεγάλος ενθουσιασμός από τους σπουδαστές τις σχολής μας, αλλά και από τη πλευρά των καθηγητών μας.

Γεννημένος στην Αθήνα στης 21 Νοέμβριου το 1949 κρητικός στην καταγωγή , σπούδασε στην αρχή οικονομικά και στην συνεχεία ασχολήθηκε με τη μαγειρική , τη συγγραφή βιβλίων κάνοντας εκπομπές στην τηλεόραση αλλά και πολλά άλλα πράγματα που σχετίζονται με την γαστρονομία. Τη στροφή αυτή που ήταν πολύ πετυχημένη την κάνει στην ηλικία των σαράντα περίπου ετών.

 Μέσα από τις τηλεοράσεις επισκέπτεται  όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές, και κάνει διάσημη την γαστρονομία εντός και εκτός των συνόρων.  Γράφει βιβλία (17 στο σύνολο) κάνει εκπομπές, ξεκινώντας το 1999, με την εκπομπή του στην ΕΡΤ Χρυσές Συνταγές, και στην συνεχεία ακολουθεί μια μακροχρόνια καριέρα στο τηλεοπτικό σταθμό Mega. Αρχικά με την εκπομπή «στην Κουζίνα Ολοταχώς» , και στη συνεχεία με μια ακόμα εξαίρετη εκπομπή με τίτλο «ΜΠΟΥΚΙΑ και ΣΥΧΩΡΙΟ»  που θα βραβευτεί. Γίνεται κριτής στο «Τοπ Σεφ» στον ΑΝτ1, και μετέπειτα η τελευταία του εκπομπή υπήρξε στην ΕΡΤ 3  με τίτλο «Χώματα με Ιστορία» .

Παράλληλα ακούραστος με μεγάλη ενεργεία κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, γράφει συνταγές σε περιοδικά, μαγειρεύει, βραβεύεται, κάνει ταξίδια, πολλά ταξίδια, δοκιμάζει γεύσεις απ όλο τον κόσμο, και κάνει παράλληλα κι εμάς τους τηλεθεατές να θέλουμε να βρεθούμε διπλά του, να ακούσουμε σαν μικρά παιδία την περιγραφή του νοιώθοντας ακατανίκητη όρεξη να γευτούμε αυτά που μας παρουσίαζε. 

Ευχαριστούμε παρά πολύ τον κύριο Ηλία Μαμαλάκη, που είχε την καλοσύνη και τον χρόνο παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα, να συμμετάσχει στο μάθημα μας, να μας περιγράψει όλο αυτό το ταξίδι που έζησε ,το ταξίδι που ζει σήμερα και το ταξίδι που βλέπει αύριο να έρχεται στην γαστρονομία. Καθώς και τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Χανίων για όλη τη βοήθεια στην οργάνωση του συγκεκριμένου μαθήματος – συζήτησης.

Σύντομα άλλος ένας σημαντικός εκπρόσωπος της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, θα είναι κοντά μας. Μεγάλη μας τιμή και χαρά, που γράφουμε αυτά τα λόγια για έναν μύθο της ελληνικής γαστρονομίας τον κύριο Ηλία Μαμαλάκη.

 

Επικοινωνία

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *