00302821059855 iekchanion@sch.gr
Ώρες κοινού 16:00-19:00

10 Ιουνίου 2021

Un jour avec Jean Marie Hoffman


Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου μας επισκέφτηκε διαδικτυακά ο Chef της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann. Μας μίλησε για τη γαστρονομία, τη διπλωματία τη βιώσιμη αλιεία και άλλα, στα πλαίσια των μαθημάτων της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής.
Μεγαλωμένος στην Ελλάδα από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Γάλλο ,έφυγε σε πολύ νεαρή ηλικία στην πατρίδα του πατέρα του τη Γαλλία. Σκοπός του ήταν να εντρυφήσει ακολουθώντας το όνειρο του στα μυστικά της φημισμένης Γαλλικής κουζίνας και να φτάσει να γίνει κοινωνός αλλά και γνώστης της σε υψηλό γαστρονομικό επίπεδο .
Σπούδασε αρχικά στην περιοχή του Bordeaux , και σύντομα αναδείχτηκε καλύτερος νέος Chef στην νοτιοδυτική Γαλλία ,καθώς επίσης κι ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους του κλάδου στην Γαλλία .
Δούλεψε σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin όπου και έμαθε τις βάσεις της γαλλικής κουζίνας και ταυτόχρονα κράτησε και την ταυτότητα (από την μεριά της μητέρας του) της ελληνικής γαστρονομίας.
Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, κάνοντας πρακτική στην πρεσβεία της Γαλλίας δέχτηκε την πρόταση από τον τότε Γάλλο Πρέσβη να αναλάβει τα ηνία της κουζίνας της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Σήμερα είναι νέος, ευτυχής πατέρας, με σύζυγο από τα Χανιά, επιτυχημένος επαγγελματίας και σίγουρα ο γνωστότερος chef ξένης Πρεσβείας στην Ελλάδα! Το έργο του μοναδικό στην ανάπτυξη της γαλλικής κουλτούρας και γαστρονομίας καθώς επίσης είναι πάντα δίπλα στους νέους ανθρώπους να ενισχύσει και να βοηθήσει διδάσκοντάς τους τα μυστικά της μαγειρικής και της γαστρονομίας.


Επικοινωνία

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *